Ferie-vejret

Find vejret på dit feriemål

Vejret på Kreta

Kreta er den sydligst beliggende græske ø. Det betyder, at Kreta har det noget af varmeste vejr i Grækenland. Som et af de mest populære turistmål for danskere, kender mange også til de skønne strande på øen og byer som Chania.

Om sommeren skal man forvente gennemsnitlige dagtemperaturer på mellem 27 og 29 grader, varmest i juli og august. Ganske som reglen er for de fleste græske øer, skal man ikke forvente, at der falder meget regn om sommeren. I de to varmeste måneder er der oveni et gennemsnit på 0 regnvejrsdage.

Når Sirocco-vinden med mellemrum blæser sydfra, bliver varm luft blæst op fra Sahara og vejret bliver derefter. Temperaturerne kan nå helt op i nærheden af 40 grader, når det er varmest. Siroccoen medfører også tør luft og nogle gange sågar sand og støv.

Man skal bemærke, at der løber en bjergkæde øst-vest tværs over øen, hvilket giver lidt forskelligt vejr på nordøen i forhold til sydøen. Det sydlige Kreta er både varmere og tørrere end det nordlige. På bjergene midt på øen er temperaturerne lavere og der falder ofte en del sne om vinteren.