Ferie-vejret

Find vejret på dit feriemål

Vejret i Tyrkiet

Tyrkiet er i de senere år blevet et meget populært rejsemål for sol- og badeturister. Derfor er det også i stigende grad blevet interessant, hvordan vejret er i Tyrkiet.

Når man taler om det tyrkiske vejr, er det som oftest vejret på de populære badesteder, der er interessant. Det er et stort land med mange forskelle i vejret fra badestrandene og Istanbul i det Vestlige Tyrkiet over højsletten midt i landet til de uvejsomme bjergområder i den østlige del af landet.

Vejret på de tyrkiske strande

Så til sagen og vejret i de populære turistområder. Her kan man i sommermånederne fra juni, juli til august og september forvente gennemsnitstemperaturer på 30 grader eller mere om dagen på badestrandene i Alanya.

I sommermånederne skal man heller ikke forvente nogen nedbør, så ingen grund til at pakke noget regntøj eller andet end tøj til sol og sommer.

Til gengæld skal man kun tage afsted i perioden fra november til februar, hvis man virkelig sætter pris på regn. Der bliver ikke koldt, men til gengæld falder der et sted mellem tre og fem gange så meget nedbør som i Danmark i samme periode.

Vejret i det sydlige Tyrkiet

Er du ude efter at læse mere specifikt om enkelte destinationer i det varme Sydtyrkiet, kan du med fordel læse artiklen om byerne Alanya, Marmaris, Bodrum og Antalya.

Istanbuls vejr

Istanbul ligger også varmt og godt ned til det relativt varme vand i Bosporus-strædet. For at læse en helt specifik artikel om vejret i Istanbul, kan du klikke ind her.