Ferie-vejret

Find vejret på dit feriemål

Vejret i Barcelona

Barcelona er kendt for fodbold, Sagrada Familia og meget mere. En skøn by, der ligger ned til Middelhavet og tiltrækker mange turister på ferie.

Vejret i Barcelona er knap så varmt som i Malaga og andre byer i det sydlige Spanien eller på de spanske turistøer. Men det er stadigvæk en sydeuropæisk by i Middelhavsområdet, så vejret er varmere end på vores nordlige breddegrader.

Man kan forvente temperaturer fra 24-28 grader fra juni til august, hvilket af langt de fleste vil blive opfattet som rigtig varmt.

Det regner altså  i Barcelona

Modsat mange af solferie-rejsemålene, skal man være indstillet på, at en tur til Barcelona i højere grad er storbyferie. Hvor mange af øerne i Middelhavet er fri for regnvejr i de varmeste sommermåneder, byder Barcelonas vejr altså også på regn! En august måned i Barcelona har typisk mere regnvejr end i Danmark. Der falder halvt så meget regn i juni og juli som herhjemme, men ikke desto mindre falder der altså sådan en 3-4 dage om måneden om sommeren.

Barcelona på andre årstider

Vil man til Barcelona udenfor sommerferien, kan man forvente et klima, som er meget mildt sammenlignet med det danske. I en typisk januar måned er gennemsnitstemperaturen ca. 10 gradere højere i byen end i DK. Nedbørsmængderne er nogenlunde konstante året igennem med ca. 5 dage om måneden.

Solen skinner ofte på Barcelonas indbyggere, og man kan regne med mindst 140 solskinstimer om måneden om vinteren og over det dobbelte, når sommeren er på sit højeste.