Ferie-vejret

Find vejret på dit feriemål

Tyrkiets sydkyst – Alanya, Marmaris, Bodrum, Antalya

Den tyrkiske sydkyst er fyldt med gode feriesteder, der er kendetegnet ved varme, tørt vejr og badestrande. Hvis man skal på ferie på solkysten på et sted, som ikke er nævnt her, skal man generelt set forvente brandvarm sommer, som også er tør. Der er meget lille chance for regn, da det sydlige Tyrkiet ikke får meget vand om sommeren.

Vejret i Antalya

Fra juni til september byder Antalyas vejr på 30 grader eller mere i dagtimerne. I juli og august skal man regne med gennemsnitlige temperaturer på hele 34 grader. I denne periode skal man heller ikke forvente meget nedbør.  I de fire måneder tilsammen falder der ca. halvt så meget regn, som der gør i bare en enkelt sommermåned i Danmark!

Husk lige, at Antalya ikke har de allerbedste strande.

Vejret i Alanya

Alanya har stort set samme klima som de øvrige byer langs den tyrkiske sydkyst.Bemærk, at Alanya har en høj luftfugtighed, hvilket kan betyde, at det varme vejr føles endnu varmere end ellers.

Der kan blæse en kølig vind ned fra Taurusbjergene mod nord, men det er ikke noget, man skal overveje i sommermånederne. Ligeledes bliver Alanya ofte ramt af storme i vinterperioden, men det er jo alligevel en periode, hvor stort set ingen turister rejser afsted.

Modsat Antalya er Alanya kendt for sine mange flotte badestrande.

Vejret i Marmaris

Marmaris er placeret i det sydvestlige Tyrkiet, hvor den græske ø Rhodos ligger stort set lige ud for kysten.

Vejrmæssigt er det igen det samme vejr, som man generelt kan forvente langs solkysten i Tyrkiet, dvs. 30+ grader fra juni til september og temperaturer svarende nogenlunde til en god dansk sommer (dvs. ca. 25 grader i dagtimerne) i maj og oktober.  Sommeren er tør, men rejser man tidligt eller sent, skal man være opmærksom på, at der i maj og oktober falder regn i mængder, der matcher en våd dansk måned.

Vejret i Bodrum

Bodrum er kendt for flotte badestrande. Byen ligger et kort stykke nord for Marmaris og ganske tæt på den græske ø Kos.

Varmemæssigt ligger Bodrum på niveau med de øvrige byer i oversigten her, men nyder dog godt af en kølig vind ved navn Meltemi, som blæser frisk fra det ægæiske hav ind til Bodrum. Det betyder, at aftenerne i byen kan være ganske behagelige, selv når varmen er på sit højeste.