Ferie-vejret

Find vejret på dit feriemål

Vejret i nabolandet Sverige

Mange danskere vil gerne til Sverige på ferie, hvad enten det drejer sig om sommerferie i en ødegård eller “sommarstuga” eller om vinterferie i sne og is.

Selvom Sverige er naboland til Danmark, er det så stort et land, at vejret varierer meget.

Vejret i den sydlige del af Sverige (f.eks. Malmø og Skåne) minder meget om det danske vejr. Tager man helt op i til det nordlige Sverige, har de i Luleå og helt op mod det nordligste et helt andet klima. Stockholm er også et populært rejsemål, der ligger sådan midt imellem.

Vejret i Sydsverige

Skal du afsted til det sydlige Sverige, eller overvejer at flytte til Helsingborg eller Malmö, behøver du ikke gøre dig de store overvejelser på vejrfronten. Sydsverige og Østdanmark har i grove træk det samme klima.

Det kolde Nordsverige

Nordsverige er til gengæld så langt væk fra Danmark, at vi taler et helt andet vejr. Vintre med gennemsnitstemperaturer på koldere end -10 grader er ikke usædvanlige på de kanter.

Til gengæld får de kun to tredjedele af den nedbør, som vi er vant til. Så man skal forvente koldt og relativt tørt klima i det nordlige Sverige.

Vejret i Stockholm

I Stockholm skal man forvente et vejr, hvor vintrene er noget koldere end de danske, men hvor temperaturen i juni og juli faktisk er  en grad eller to højere end herhjemme. Der falder også mere nedbør over den svenske hovedstad. Ikke så meget målt i millimeter, men til gengæld har de mange flere dage med nedbør. Op til 3-4 dage mere om måneden med nedbør er ikke usædvanligt.