Ferie-vejret

Find vejret på dit feriemål

Er vejret i London altid regn og tåge?

Når man læser om vejret i London, får man det indtryk, at de går rundt i evig regn og tåge i den britiske hovedstad.Skal man afsted som turist, er det vigtigst at man får pakket regntøj og paraply.

Heldigvis er det jo ikke helt tilfældet i virkeligheden, selvom de har et vejr, der på mange måder kan minde om det danske med skiftende årstider og mange regnvejrsdage.

Bemærk, at vintrene i London (og resten af Storbritannien for den sags skyld) sjældent bliver lige så kolde som i Danmark. England ligger på en ø, og det er endda en ø, der lige får det sidste strejf af Golfstrømmen. Det betyder, at der kan gro palmer på den engelske sydkyst, og at de har en lidt mere jævn temperatur året igennem, end hvad vi er vant til fra det danske vejr.

Men det er altså ikke en myte, at der falder mere regn i London, end man skal forvente sig i København. I sommermånederne er der omtrent den samme mængde nedbør i de to byer, men hvor sommermånederne er de vådeste på året i Danmark, er det lige omvendt i London. Her falder der endnu mere regn og slud i vinterhalvåret med november, december og januar som de vådeste måneder med knap 80 mm nedbør. Til sammenligning topper august i Danmark med 55 mm.

Temperaturmæssigt kan man forvente sig ca. det samme vejr om sommeren som i Danmark, mens vintermånederne i London ligger ca. 4-6 grader højere end i Danmark. Efterårs- og sensommervejret i London markerer sig også ved at være noget varmere end herhjemme.