Ferie-vejret

Find vejret på dit feriemål

Vejret på Gran Canaria

Gran Canaria er hovedøen på de kanariske øer og et meget populært mål for danske turister, der gerne vil have en ferie med næsten garanti for lune temperaturer. Med godt vejr og høje temperaturer sent på året, er det oplagt til en ferie i september eller senere. Også fordi det er et billigt rejsemål i forhold til mere eksotiske destinationer.

Konstante temperaturer

Vejret på Gran Canaria er kendetegnet ved meget konstant vejr og temperatur. Året rundt skal man forvente varmegrader på mellem 21 og 26 grader i dagtimerne. Så sent som i november måned er den gennemsnitlige dagtemperatur på 24 grader. Det er ikke mærkeligt, at Gran Canaria er blevet populær som mål for ferie i vintermånederne.

I sommermånederne falder der ingen vand på øen, men fra september til december kommer der regn, der i omfang nogenlunde svarer til nedbøren i de danske sommermåneder.

Bjergene deler øen

Generelt skal man forvente, at bjergene på Gran Canaria påvirker vejret, så der er lidt køligere i den nordøstlige del af øen, mens den sydvestlige del er både varmere og mere tør. Om vinteren kan man pga. bjergene opleve det underlige fænomen, at der ligger sne på bjergtoppene, samtidig med, at der er 20 grader varmt og badevejr i Maspalomas.

Afsted på ferie?

Vil du booke din ferie til Gran Canaria med det samme, er der mange muligheder. Stort set alle rejseselskaber arrangerer ture dertil. Tjek f.eks. Travelmarket eller arrangér din ferie lidt mere på gør-det-selv basis via Dansk Flyferie.