Ferie-vejret

Find vejret på dit feriemål

Vejret i Egypten – faraonernes land

Egypten er et meget populært turistmål med destinationer som Hurghada, Luxor og Sharm el-Sheikh som nogle af de mest besøgte rejsemål. Vejret er en af de meget tiltalende egenskaber ved landet.

Klimaet i Egypten kan generelt beskrives som både varmt og tørt. I den sydlige del af landet må man endda kalde temperaturerne for meget høje, da det ikke er usædvanligt, at der bliver mere end 40 grader varmt. Dernede skal man heller ikke forvente nedbør, så der er ingen grund til at pakke regntøj på en rejse til det sydlige Ægypten.

Der er køligst langs Middelhavskysten, hvor temperaturerne i gennemsnit over året ligger på ca. 20 graders varme. I Danmark har vi til sammenligning et vejr med en såkaldt middeltemperatur på knap 8 grader. I Cairo ligger gennemsnittet på ca. 22 grader. Det betyder altså, at der er varmt i Egypten året rundt.

Nedbørsmæssigt får egypterne så lidt regn, at man ikke til en turistrejse overhovedet behøver bekymre sig om det. Pak i stedet rigeligt med solcreme og løse gevandter, så du ikke bliver varmeramt på vej til rejsen til pyramiderne eller de flotte strande.

Men når du pakker tøj, så vær dog forberedt på det typiske ørkenklima, hvor brandvarme dage afløses af temmeligt kolde nætter. Der kan godt blive helt ned til 10 graders varme om natten.

Vindmæssigt skal man være forberedt på muligheden for noget vinterblæst ved kysterne og på en varm sandstormslignende vind ved navn Khamseen, som nogle gange huserer i Egypten i forårsmånederne. Den gør vejret til lidt af en prøvelse med sand og varme overalt.